Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ!Проблем с АСР на Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ!Проблем с АСР на Алфа 147

Значи при 50 километра колата автоматично си включва блокажа и не се изключва, освен ако не го изключа от копчето.До 50 км. няма никакъв проблем и в момента , в който мине 50 се включва.Закачахме колата на няколко компютъра, но не показва нищо.Някой ако знае как да помага нека да каже, щото положението не е розово
    Last edited by търтей; d.m.y г., 11:13.

За какъв блокаж говориш по-точно?ASR или...?
    Дай повече яснота!
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
    http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от 147_JTD Покажи съобщение
      Значи при 50 километра колата автоматично си включва блокажа и не се изключва, освен ако не го изключа от копчето.До 50 км. няма никакъв проблем и в момента , в който мине 50 се включва.Закачахме колата на няколко компютъра, но не показва нищо.Някой ако знае как да помага нека да каже, щото положението не е розово
      Някои от датчиците ти не дава точна информация. Трябва да се види на компютър кой не отчита добре като се вдигне колата на подемник и се пусне да върви на скорост и се наблюдават показанията им /при теб на предните две колела/. Може системата да отчита буксуване на някое от двете колела и да се задейства.

Но може и нещо друго да е. Трябва да ти тестват колата имам пред вид. Не само да я закачат да видят има ли грешки или не.

С ABS-a имаш ли проблеми?
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

оем много ми е интересно къде на алфа 147 има блокаж
        та дори обясни къде са му датчиците?
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Да 147-та има блокаж и той може да се изключи от менюто от което се влиза отстрани на волана,и това е системата проти боксуване.
          Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
          The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

и кво блокира системата против приплъзване?

Comment

А по точно стабилизация.
              Блокаж,то да не е Лада Нива
              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Аз не съм писал блокаж. Системата против буксуване взема сигнали от датчиците на ABS. Едно приятелче имаше подобен проблем и се оказа неизправен датчик на ABS на лявото му колело.

Когато някой от датчиците отчете, че едното двигателно колело се върти по бързо от другото или двете двигателни се въртят по бързо от недвигателните или просто загуби синхронизация по друга причина системата посредством ABS действа с подаване на налягане към спирачния механизъм на отклонилото се от допустимото колело за да го спре и въртящия момент да бъде прехвърлен към другото. Може също да прави корекции и в оборотите на двигателя.

И ако наистина има порблем с някой от датчиците, то и ABS ще работи некоректно.

И аз пък не мога да разбера колегата защо иска да го изключва. Тази система е много полезна. Тя действа и против поднасяне. Предпазва гумите от износване. Някой пробвал ли е да задейства ABS в завой? Кола без ASR в завой задейства ли ABS колата просто тръгва на право. Аз ако имам таква система не бих я изключил и за миг!
                Last edited by oem; d.m.y г., 01:51.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Къде е тая опция в менюто?
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Къде е тая опция в менюто?
                    Трябва да имаш бутон отляво на скоростния лост "ASR". На таблото, когато дадеш на контакт светва една лампичка с оражава/жълта гума, т.е. не е включена системата.
                    Системата винаги е включена, т.е. екстрата е, че можеш и да я изключиш. По-странното е, че се включва след 50км/ч!
                    P.S. ASR - блокаж на диференциала, на светофара като продъниш педала на газта, колата тръгва, не се лее каучук , но освен него има и електронен ограничител на скоростта, ако има някакво отношение по темата...
                    Last edited by revell; d.m.y г., 18:11.
                    147 JTD '02
                    sigpic

Comment

Аз ли се бъркам или..Точно в една друга тема в ОБЩ ТЕХНИЧЕСКИ раздел дискутирахме, че Бензиновите нямат блокиращ диференциал...(Q2)...АСР според мен е тракшън контрол...и не позволява превъртане на гуми примерно като тръгваш от място с много газ..Поправете ме, ако греша
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

блокаж на диференциала
                        с копче?
                        на алфа?
                        лелииии
                        шъ умръ

Comment

значи съм прав за това, че АСР = Тракшън контрол?

FIAT Coupe 16VT

Comment

аср не позволява на колелата да приплъзват
                            нищо повече

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              И аз пък не мога да разбера колегата защо иска да го изключва. Тази система е много полезна. Тя действа и против поднасяне. Предпазва гумите от износване. Някой пробвал ли е да задейства ABS в завой? Кола без ASR в завой задейства ли ABS колата просто тръгва на право. Аз ако имам таква система не бих я изключил и за миг!
                              бъркаш системата за стабилност (ESP) със системата против приплъзване на колелата... (ASR) Втората няма нищо общо със контролиране на стабилността в завой или въобще
                              147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                              Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                              156 2.4 JTD - ex

Comment

Working...
                              X